Wie zijn we?

Mark en Paul starten de BouwApp in 2013 en was daarmee de eerste omgevingsmanagement applicatie in de wereld. Het idee ontstond doordat zij samen allebei als omwonenden betrokken waren bij bouw- en infraprojecten. De projecten vonden ze zeer fascinerend, echter de communicatie was beneden maats. Samen bundelden ze hun kennis van de sector en IT. Al snel werd de eerste app gelanceerd door Minister Stef Blok en Oud Voorzitter van Bouwend Nederland Eelco Blok. Nu werken Mark en Paul samen met een team van meerdere programmeurs om functionaliteiten van de BouwApp te verbeteren en nieuwe op de markt te brengen.

Waarom zijn we de BouwApp gestart?

De BouwApp is niet zomaar een applicatie waarmee je met de omgeving van een project kan communiceren. De BouwApp is meer. Wij geloven in transparante communicatie: communiceer niet alleen de hoogtepunten van een bouwproject, maar breng ook hinder en tegenslag in kaart. Wanneer je eerlijk bent naar jouw projectomgeving, dan zal er een basis zijn voor breed draagvlak. De BouwApp biedt alle functionaliteiten om transparant te communiceren en draagvlak te meten. Wij zijn trots op de sector: Of het nu een gebouw is, brug, weg of riolering. In de bouw- en infrasector komen ontwerp, techniek en hardwerkende handen samen. Zonde om al deze mooie werkzaamheden te verstoppen achter bouwhekken. Wij hebben de overtuiging dat elk project een tribune verdiend. De BouwApp functioneert als tribune.

Hoe werkt de BouwApp?

Door te communiceren met een mobiele applicatie kun je snel en eenvoudig veel omwonenden en reizigers direct bereiken. Vrijwel iedereen beschikt over een smartphone en is bereid zich te laten informeren over een bouw- of infraproject dat gedurende een bepaalde periode impact heeft op het dagelijks leven.

De BouwApp respecteert de wensen van de omwonenden. Zo is de app geschikt voor jong en oud. Ook werkt de Bouwapp snel en simpel en wordt privacy gerespecteerd (geen login). De app is gericht op zowel informeren als communiceren. Het is vrij eenvoudig om een vraag te stellen, een klacht te melden of een compliment te geven.

Meer weten over de specifieke functionaliteiten van de BouwApp? Functies bekijken 

Concepteurs bv

De BouwApp is een initiatief van Concepteurs bv. Concepteurs is in 2013 opgericht door Paul Frankenhuizen en Mark van der Kooi. Concepteurs ontwikkelt mobiele applicaties voor Android en iOS. Als eerste product werd de BouwApp ontwikkeld. De BouwApp werd in juni 2013 gelanceerd door voormalig voorzitter van Bouwend Nederland Elco Brinkman en Minister Stef Blok. Na de lancering is ook de Arbo App ontwikkelt en gelanceerd. Concepteurs voert momenteel meerdere opdrachten uit.