Welkom als klant van de BouwApp

Op deze pagina vind u alle informatie om met de BouwApp van start te gaan.

Handleiding

De BouwApp werkt eenvoudig. Zowel de ‘App’ als het ‘systeem’ waarmee u informatie in de app zet. Dit systeem heet: “Beheer De BouwApp”. Als u Log-in gegevens van ons heeft ontvangen, kunt u aan de slag door naar de beheermodule te gaan. Voor eventuele hulp kunt u onze Handleiding downloaden.

Download: Handleiding

Uw bouw- of infraproject promoten

Als u een project in de BouwApp heeft geplaatst dan is het belangrijk dat u ‘Volgers’ krijgt. Uit alle projecten die u voorgingen blijkt dat onderstaande promotie het beste werkt:

 1. Bewonersavond
 2. Persbericht in lokale krant
 3. Bouwhekbanner
 4. Bewonersbrief
 5. Social media
 6. Vermelding op internetsites

Mond tot mond promotie blijkt altijd een sleutel tot succes. Het is daarom belangrijk om bovenstaande te herhalen en ook op locatie de bewoners te motiveren om de BouwApp te downloaden. Wanneer u behalve ‘hinder’ ook ‘leuke updates’ plaatst en uitleg geeft over techniek en hoogtepunten, dan zullen omwonenden ook zelf de BouwApp promoten bij buren en andere bekenden.

Bewonersavond

Wij zijn bereid om u te helpen bij bewonersavonden. Rechts kunt u onze logo’s downloaden voor uw presentatie. Voor andere vragen kunt u contact met ons opnemen: info@debouwapp.nl.

Persbericht

Lokale media zijn altijd op zoek naar nieuws. Zonder dat u het wellicht doorheeft, heeft uw project veel nieuwswaarde. Wij raden daarom aan om uit te zoeken welke lokale media de bewoners ontvangen en deze media een persbericht te versturen. Onze ervaring is dat deze vrijwel altijd wordt gepubliceerd. Dit is promotie voor uw bedrijf, project en voor de BouwApp.

Download: Persbericht

Bouwhekbanner

Wanneer u een bouwhekbanner plaatst op een strategische plek (waar veel reizigers en bewoners langskomen) dan krijgt u gegarandeerd meer volgers. Neem contact met ons op voor het bestellen van een bouwhekbanner: info@debouwapp.nl.

Bewonersbrief

Waarschijnlijk informeert u bewoners ook middels brieven. Dit doet u bij aanvang van het project en bij belangrijke gebeurtenissen. Neem in deze brieven een ‘standaard’ alinea op waarin u uitleg geeft over de BouwApp. Hieronder kunt u een voorbeeldtekst downloaden.

Download: Omwonenden brief

Download: Toekomstige bewonersbrief

Social Media / vermelding op internetsites

Waarschijnlijk zet u ook social media en internetsites in om uw bedrijf of project te promoten. Wanneer u herhaaldelijk de BouwApp noemt, dan zorgt dit zeker ook voor meer downloads. Wij kunnen u helpen bij bijvoorbeeld een Facebookcampagne. Neem contact met ons op via: info@debouwapp.nl.

Volgers behouden

Wanneer u een mix van bovenstaande promotie toepast dan krijgt u gegarandeerd meer volgers. Wilt u deze behouden, dan zult u met regelmaat een update moeten plaatsen. Wij hebben onderzoek gedaan naar de wensen van volgers (omwonenden, reizigers, andere belanghebbenden). Zij geven het volgende aan:

 • 2x per week een update
 • Alleen pushnotificatie versturen bij belangrijke updates
 • Vooral ook hoogtepunten communiceren (zeker niet alleen hinder)
 • Uitleg geven over techniek wordt erg gewaardeerd (wist je dat?)
 • Foto’s met medewerkers krijgen veel likes (vraag wel instemming van medewerker)
 • Foto’s genomen door drone krijgen veel likes
 • Organiseer samen met een plaatselijke winkel een actie en maak de winnaar bekend via de BouwApp

Wij wensen u veel succes met de BouwApp!

Aanbestedingen en Tenders winnen

Wij helpen u graag met aanbestedingen en tenders. Wanneer u de BouwApp opneemt in uw aanbesteding of tender heeft u een grotere win-kans. Opdrachtgevers vinden een tevreden omgeving erg belangrijk. Hieronder vind u tekst over de BouwApp die u kunt gebruiken. Voor verdere vragen neem contact met ons op via: info@debouwapp.nl.

Downloads: Tekst BouwApp voor aanbestedingen en tenders

Bijbehorende afbeeldingen:

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 3

Afbeelding 4

Afbeelding 5